Jak udekorować wielkanocny stół?

Święta Wielkanocne są już za pasem, warto wiec zastanowić się, jaką oprawę nadać tegorocznemu spotkaniu z rodziną. W tym roku stawiamy przede wszystkim na wytworność, elegancję, ale również świeżość nadchodzącej wiosny. Najważniejsze będą jasne, żywe kolory, ale również szkło i różne jego odmiany.

Zacznijmy od obrusu

Obrus na tegorocznym stole wielkanocnym nie powinien być tylko biały. Wiadomo, biel to klasyka elegancji, jednak w tym roku stawiamy również na kolory. Wiosenne, kwiatowe oraz kolorowe motywy na obrzeżach to jest to, co absolutnie powinnaś posiadać. Do tego zostaną odpowiednio dobrane dodatki – najlepiej pasujące kolorystycznie do całości.

Zastawa stołowa

Na stole wielkanocnym w tym roku będzie panowało w szkło w niejednej odsłonie. Wiosenne, kwiatowe motywy będą doskonale współgrać z delikatną, szklaną zastawą stołową oraz srebrnymi sztućcami. W tym miejscu można postawić również na karafki wykonane z rżniętego szkła oraz kieliszki, które przydadzą się również podczas innych uroczystości czy okazji. Jeśli natomiast rezygnujemy z wielkanocnego obrusu, dobrze sprawdzi się zastawa w mlecznych kolorach na rustykalnych podkładkach w naturalnych kolorach, przybliżających nad do natury.

Dodatki – wisienka na torcie

podczas świąt wielkanocnych ważne są również dekoracje – w tym roku zdecydowanym hitem są wydmuszki białych jajek malowane w delikatne kwiatowe desenie, zawieszane na kolorowych wstążkach. Jako dekoracji stołu można użyć również żywych kwiatów w mocnych kolorach czy eleganckich, srebrnych króliczków, przytrzymujących serwetki dla gości.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*